Csapatvetélkedő diákoknak a századforduló Budapestjéről

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: fszek.hu)
A fővárosi önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) csapatversenyt hirdetett budapesti, 11-12. évfolyamos tanulókból álló, maximum 4 fős csapatok számára, a könyvtár 110. évfordulója alkalmából. A vetélkedő témája a magyar századforduló, az 1900 körüli évek szellemi és művészeti élete. 
 
A verseny kétfordulós. Az első fordulóban a diákoknak egy századfordulós hírportált kell megszerkeszteniük az interneten. A hírportál illusztrációs anyagához használható a Budapest képarchívum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár adatbázisa, amely az intézmény honlapjáról is elérhető. A letöltött képek alatt minden esetben fel kell tüntetni az internetes forrást! A Központi Könyvtárban található korabeli folyóiratok címlapjairól, hirdetéseiről a diákok maguk is készíthetnek fotókat. A fényképezési lehetőséget a könyvtár a vetélkedő résztvevőinek ingyenesen biztosítja.
 
A pályamunkák internetes elérhetőségét a budapest1900@fszek.hu e-mail címre kell eljuttatni az iskola, a csapat és a csapattagok nevének feltüntetésével. Beküldési határidő: 2015. március 25.
 
A legjobb hat csapatot a Központi Könyvtár Zenei Gyűjteményébe (Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.) várják 2015. április 13-án, 15 órakor a döntőre.
 
A helyszíni versenyen a saját készítésű könyvtári honlapokat kell bemutatniuk a diákoknak rövid prezentáció formájában, majd következnek a játékos versenyszámok, melyek a századforduló Budapestjét művelődéstörténeti, irodalmi, művészeti szempontból érintik. A feladatok megoldásához elsősorban találékonyságra, fantáziára lesz szükség. A résztvevőket értékes nyereményekkel jutalmazzák.
 
A részletekről a FSZEK oldalán olvashattok.
 
 
 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek