Ellenőrizheti az óvoda, a bejelentett címen lakik-e a gyerek

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Bár a beiratkozásnál az önkormányzati óvodák meghatározzák, hogy - a lakhely szerint - melyik intézménybe kötelező felvenni a gyereket, sokan mégis másik oviba próbálnak bekerülni. Eddig erre meg is volt a kiskapu, hiszen elég volt egy körzetben lakó ismerős, akihez - névleg - be lehetett jelentkezni. A lehetőséggel élt is, aki tudott - eddig.

Ősztől viszont megszűnik a "trükközés", ugyanis a köznevelési törvényben változás történt: ezentúl, ha "bármely körülmény alapján arra lehet következtetni, hogy a gyermek a nyilvántartásban szereplő lakhelyén vagy tartózkodási helyén nem életvitelszerűen lakik, úgy az óvodavezető, vagy a fenntartó által szervezett bizottság jogosult felszólítani az óvodába jelentkező gyermek szülőjét

A felszólítás szerint a szülőnek a felszólítás kézhezvételétől számított 15 napon belül a területileg illetékes védőnőtől származó nyilatkozattal kell igazolnia, hogy a gyerek ott lakik, ahol a lakcímkártyája állítja. Ha a szülő nem hozza az igazolást, családlátogatás keretében fogják ellenőrizni a helyzetet. De ha a szülő a bizottság által javasolt három időpont közül egyszer sem teszi lehetővé a betekintést, akkor "vélelmezni kell", hogy a gyerek nem életvitelszerűen lakik a bejelentett lakcímen, ennek alapján pedig kirúghatják az óvodából" - írja az Index.
 
A rendelet szeptember 1-től lép hatályba.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek