Anyagilag támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: karitasz.hu)
(forrás: karitasz.hu)

Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a szeretetszolgálat országos igazgatója adott át családoknak iskolakezdési támogatást és iskolatáskát a „Legyen öröm az iskolakezdés” akció keretében a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia közösségi házában augusztus 25-én.

A tanév kezdete minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak. Ezért is indított ismét akciót a Katolikus Karitász. A szervezet 5 000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Ehhez lehet még csatlakozni szeptember 30-ig, és a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal támogatni a rászoruló tanulókat, hogy még több diáknak legyen öröm az iskolakezdés.

A Karitász párhuzamosan több segélyprogramot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében. Ennek egyik elemeként 20 millió forint értékben 4 000 gyermeket támogat utalványokkal egyenként 5 000 forint értékben. A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat – számolt be róla a Karitász honlapja.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek