Török mesékkel, dalokkal, táncokkal ismerkednek a Szivárvány ovisok

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ujkispest.hu)
(forrás: ujkispest.hu)
Négy hónapon keresztül ismerkednek a török kultúrával, mesékkel, táncokkal, gyermekjátékokkal és ízekkel a Szivárvány óvoda nagycsoportos óvodásai. Az áprilisig tartó programot a Budapesti Török Kulturális Központ és a kispesti önkormányzat támogatja.

Az óvoda nevelőtestületének régi törekvése, hogy más népek kultúráját megismertessék az oviba járó gyerekekkel. Mivel Kispest testvérkerülete a török Pendik, „keleties hangzása miatt” erre esett a választásuk. A programot az iskolába menő nagycsoportosoknak állították össze, lesznek majd nyelvi érdekességek, dalok, mondókák, gyerektáncok, gasztronómiai ízelítők, látogatások török jelleget viselő intézményekbe, helyekre is. A program megvalósítását a szülők is támogatták – hangzott el a program megnyitóján.

Gajda Péter polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a nyolc évvel ezelőtt indult török testvérvárosi kapcsolat az egyik legélőbb, legtartalmasabb programokat kínálja mind a kispesti, mind pedig a török gyerekeknek, fiataloknak. A polgármester kiemelte, hogy ez a program az óvoda ötlete alapján és kezdeményezésére jöhet létre, és ezzel már nemcsak a felnőttek, a közép- és általános iskolások ismerkedhetnek a török nyelvvel, hanem az óvodások is, amely tovább erősíti a két város, Kispest és Pendik jó kapcsolatát.

A program szakmai részét támogató Yunus Emre Intézet, a Török Kulturális Központ igazgatója Yakup Gül a világon is egyedülállónak nevezte a most induló programot, és bízik abban, hogy hamarosan Pendikben is megvalósulhat ennek magyar változata – írta meg az önkormányzati portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek