Azt írták a lapok, rövidebb lesz a nyári szünet, az Emmi cáfol

Desktop
a kép illusztráció

A Népszava azt írja: két héttel lehet rövidebb a nyári szünet az általános iskolákban. Az Emmi cáfol.

Jövőre két héttel később kezdődhet az általános iskolásoknak a nyári szünidő, mert tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítanák meg a tanévet – írja a Népszava. A lap úgy tudja, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. A döntést semmilyen szakmai egyeztetés nem előzte meg a lap szerint.

Az intézkedés szükségességét szülői panaszokkal indokolják, gyakran felmerül ugyanis az a probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel - írja a lap. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Népszava kérdésére azt válaszolta: a táborozásokat valóban támogatja a kormány, de a tárca szerint az nem jár a tanév meghosszabbításával. 

Az Emmi friss közleménye szerint a tanév rendje változatlan marad, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel csak egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?