Napelemek miatt csonkították meg a Szivárvány ovi előtti fákat?

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: hvg.hu)
(forrás: hvg.hu)

Eltűnt a Petőfi utcai óvoda előtt álló fák árnyat adó lombja, a fák koronáját gyakorlatilag tövig visszavágták.

A hvg.hu-nak eljutatott olvasói fotón jól látható, hogy csak az ovi előtti fákat csonkolták meg. A lap június 8-ai információ szerint mindez azért történt, mert napelemeket telepítenek az épületre, a fák lombja viszont ennek „útjában volt”. A portál kereste az önkormányzatot az ügyben, azonban ez idáig (06.14.) választ nem kapott.

Ferenczi István LMP-s önkormányzati képviselő a Vamüsz igazgatóját kérdezte, aki azt a választ adta, hogy a fák lombja rálógott a lapostetőre, ezért kellett megnyírni őket. A képviselő hozzátette, ez még mindig nem magyarázat arra, hogy miért nem tervezetten, vegetációs időszak előtt tették ezt.

Számunkra az is kérdés, hogy ha valóban ez az ok, miért kellett ennyire drasztikusan csonkolni a fákat, miért nem volt elég csak a tetőre rálógó ágakat levágni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek