90 éves a Gábor suli

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)

Kétnapos rendezvénnyel ünnepelte 90. születésnapját a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola. Mindkét épületében 1928-ban indult az oktatás.

Énekszóval, huszárok felvezetésével érkeztek meg az ünnepi felvonulás résztvevői a Nádasdy utcai épületből a Fő utcai intézménybe szeptember 27-én délután, ahol a köszöntők után Oláh Gergő énekelt a közönségnek.

Oláh Gergő volt a sztárvendég

Mindkét épületben iskolatörténeti kiállítás nyílt tárgyi emlékekkel, dokumentumokkal, fotókkal az iskola életéből. Mindkét iskolában egymást váltogatták a programok: többek között volt retro mozi mandalakészítés, aszfaltrajz, pingpong, régi népi gyermekjátékok, robotika bemutató, sakkverseny, kézműves foglalkozás, lövészet, kerékpáros ügyességi verseny. Minden osztályhoz érkezett régi diák, aki régi iskolai élményeiről mesélt. A program végén futóversenyt rendeztek a Templom térig, majd zenés felvonulás indult vissza a Nádasdy utcába, ahol a tornacsarnokban estébe nyúló táncház várta a gyerekeket és szülőket.

Pénteken a régi diákok és régi tanárok találkozóját tartották, majd a Fő utcában kora délután kezdődött a művészeti fesztivál, amelyen díszvendégként sportolók, zenészek, illetve olyan volt diákok is részt vettek, akik sikeresek, ismertek lettek – számolt be az ünnepi programról a kispest.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?