Kívül-belül megszépült a Szivárvány ovi

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)
Állami támogatással és a kispesti önkormányzat saját forrásából három és fél hónap alatt újították fel a Petőfi utcai Szivárvány óvodát, aminek október 25-én tartották az ünnepélyes átadóját.

A felújítás egyik legfontosabb eleme napelemes rendszer kiépítése volt az épület tetején. Ezzel párhuzamosan világítást is korszerűsítették, és az összes nyílászárót háromrétegű műanyagra cserélték. Ezeken kívül 15 centiméter vastag hőszigetelést kapott a külső homlokzat, amelyet színesre festettek, újra szigetelték a tetőt és a lábazatot is. Számítások szerint az óvoda tetejére szerelt napelemekkel az intézmény fogyasztásának minimum 30 százalékát sikerül megtakarítani.

Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat évente 500 millió forintot költ a kispesti nevelési intézmények korszerűsítésére. Mint mondta, külön öröm, hogy a Szivárvány ovi esetében állami támogatást is sikerült szerezni a felújításhoz. Ezzel kapcsolatban külön megköszönte Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok közreműködését – írta az önkormányzati portál.

A képviselő asszony elmondta, szeretné, ha a kerület összes bölcsődéjét, óvodáját és iskoláját hasonló színvonalon sikerülne felújítani. „Azon dolgozom, hogy a jövőben valamennyi hasonló korszerűsítéshez sikerüljön kormányzati támogatást igénybe venni.” – tette hozzá.

A Szivárvány óvoda energetikai fejlesztésére 30 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat, amit 36 millió forintnyi önrésszel egészített ki.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?