Faápolási munkák a Berzsenyi utcai parkban

Desktop
(forrás: Zöldprogram Iroda)
Február végétől március elejéig tartanak a faápolási munkák a Berzsenyi utca–Széchényi utca közötti parkban.

A területen lévő jelentős értékű, de elöregedett, 60-70 évesre becsülhető nyárfaállomány nagy részéről elmondható, hogy bizonyos fokig veszélyesek környezetükre. Az önkormányzat Zöldprogram Irodája külső szakértő cég bevonásával februárban megvizsgálta a nyárfák állapotát.

A 19 nyárfából hatot rossz állapotuk miatt mindenképpen ki kell vágni, 13-at viszont az iroda munkatársai menthetőnek ítéltek a fák erőteljes visszavágási-, ifjítási munkáinak elvégeztetésével. A népszerűtlen, ugyanakkor szükséges visszavágással általában megoldható az idősebb fák életének több évtizedes meghosszabbítása. A jobb állapotú idősebb fák a visszavágásra fokozott hajtásnövekedéssel reagálnak, így pár év alatt új koronát nevelve szépen meg tudnak újulni. A kivágandó fák pótlása az adott parkterületen belül, valamint kerület-szerte az őszi, fő ültetési időszakban történik.

A faápolási munkák február 24. után kezdődnek, és maximum 2 hétig tarthatnak.

A munkákkal kapcsolatos észrevételeiteket a zoldprogram@kispest.hu e-mail címre, a 347-4526-os telefonszámra vagy a 282-9044-es faxra tehetitek meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?