Patkányinvázió: a tervezettnél közel 650 millió forinttal több pénz kell a patkányirtásra

Oszd meg másokkal!

Desktop
Patkány a XII. kerületi Stromfeld Aurél utcában
Patkány a XII. kerületi Stromfeld Aurél utcában

Elszaporodtak a patkányok a fővárosban, egyre több a lakossági bejelentés a rágcsálók miatt – emiatt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésen foglalkozik a kialakult helyzettel. Az előterjesztés szerint pluszpénzre van szükség ahhoz, hogy „a fővárosban elvárt patkánymentes állapotot fenntartsák”.

Az év második felében tapasztalt száraz időszakban a csatornarendszer ideális élőhelyet biztosított a rágcsálók számára, ahol korlátok nélkül tudtak szaporodni. A kialakult helyzet ugyan még nem kritikus, azonban a helyzet súlyosbodása esetén a fővárosi önkormányzat a város egészét érintő intenzív patkánymentesítést tervez végrehajtani – olvasható az előterjesztésben.

Az intenzív patkányirtásra az előzetesen tervezett költség valószínűleg nem lesz elég, többletforrásra van szükség: ez a 2019. évre bruttó 647 millió 700 ezer forintos keretösszeget jelent.

A patkányirtást csaknem 50 évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban. Idén júliustól azonban új cég nyerte el a munkát: az RNBH Konzorciumot éppen azért választotta ki a főváros, mert kedvezőbb árajánlatot adott, mint a Bábolna Bio.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek