Kürtőskalács-ügy: megszólal a Wekerlei Polgári Egyesület

Oszd meg másokkal!

Desktop
Reggeli – a wekerlei kürtőskalácsos – cikkünkkel kapcsolatban kereste meg szerkesztőségünket Vitéz Tamás, a Wekerlei Polgári Egyesület alelnöke. Kérte, hogy megemlítésük okán az ő közleményüket is tegyük közzé. Kérésének eleget téve az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a közleményt.

„A legendás igénytelenség

A Wekerletelep Budapest egyik ékköve. A magyar népi szecesszió egyik legkiválóbb építésze, Kós Károly által tervezett Kós Károly tér a főváros egyik legszebb, legegységesebb főtere. Külön értéke a térnek a legendás erdélyi építész által tervezett 2. Számú műemlék lakóház. A tér városképi védelme mindannyiunk közös ügye.

Éppen ezért érthetetlen számunkra, hogy egy vállalkozó – Gajda Péter hivatalának közbenjárásával – ezt a páratlan műemléki összképet egy raklapokból épített kürtős kalács-sütésre használt, igénytelen, városképtől teljesen elütő bódé terasszal szeretné megbontani.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem a kürtős kaláccsal van problémánk. Ezért visszautasítjuk a vállalkozó azon kijelentését, hogy mi a wekerleieket szeretnénk megfosztani a kürtős kalácstól. Ez nem igaz. Mi azt szeretnénk, ha az itt megtelepedő vállalkozások, magukénak éreznék az épített környezetet és ennek megfelelően alakítanák ki az üzlethelyiségeiket.

Javasoljuk a tisztelt vállalkozónak, hogy keressen a vállalkozásának a tér vagy a telep egy más pontján, arra alkalmas üzlethelyiséget, ahol szakszerűen, a városképbe illően lehet kialakítani egy kürtőskalács sütőt. Mi ebben segítséget nyújtunk, ha kéri.

Bp. 2016.március 8.

Vitéz Tamás, alelnök
Wekerlei Polgári Egyesület”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?