Tegyünk róla, hogy ne csússzon a járda

Oszd meg másokkal!

(fotó: alternativenergia.hu)
(fotó: alternativenergia.hu)

Bár eddig még nem volt jelentősebb havazás, a tél még tartogathat számunkra havat, ónos esőt, jegesedést, ezáltal csúszós járdákat és úttestet. Fontos, hogy ezek hó- és jégmentesítéséről mindenki gondoskodjon.

Kispesten a burkolt utak, közjárdák megtisztítását az FKF Zrt. végzi. A megállóhelyek, és az azokat övező járdaszakaszok takarításáért az üzemeltető közlekedési vállalatok (BKK és BKV) felelősek. A kerület kezelésében lévő közterületi járdák (parkokban, tereken, sétányokon átvezető gyalogjárdák) tisztításáról a kispesti önkormányzat megbízásából a KÖZPARK Nonprofit Kft. gondoskodik.

Az ingatlanok előtti járda megtisztítása viszont az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának, bérlőjének) feladata. A síkosság-mentesítést szükség szerint – akár naponta több alkalommal is – el kell végezni, hiszen egy-egy balesetből adódó kártérítés az ingatlan tulajdonosát vagy adott esetben a társasház lakóközösségét együttesen terheli – írja az önkormányzati portál.

Fontos tudnivaló, hogy tilos a járdákat sózni, aki ezt megszegi, 50 ezer forintos bírságra számíthat. Környezetvédelmi okokból inkább a durva szemcséjű homok, homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata javasolt.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek