Parkoló mellett sportpályák is lesznek a Kossuth téren

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ilyen lesz a felújított tér
Ilyen lesz a felújított tér
A fővárosi önkormányzat által meghirdetett Tér_Köz városrehabilitációs felhívásra a kispesti önkormányzata pályázatot nyújtott be a Kossuth téri piac és Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti tér közterületi megújítására.

A Főváros 246 millió forinttal járul hozzá a parkoló megépítéséhez, amihez Kispest ezen felül forrást biztosít. A környezetrendezés célja a piac mögötti rendezetlen terület megújítása, a jelenlegi murvás parkoló helyén egy új, modern, látványos parkoló építése – hangzott el a március 1-jén tartott sajtótájékoztatón.

A parkoló egyszerre több funkciót lát majd el: a térszíntől kiemelten sportpálya is épül, alatta fedett parkolóállásokkal. A téren a sportfunkció többféleképpen megjelenik: a térszínen egy felnőtt kültéri sporteszközcsoport, a parkoló egy forgalom elől lezárt területén pedig streetball palánkok kapnak helyet. A kiemelt sportpálya mellé pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és a térszíni berendezési tárgyakkal megegyező utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd – tudatta az önkormányzat.

A szakközépiskola előtt létesül egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított ücsörgő terasz, mely a terület egyik meghatározó arculati eleme lesz. A kockaplasztikát triál kerékpárosok és gördeszkások is tudják használni és iskola után a gyerekek itt együtt tudnak maradni és kulturáltan tudják eltölteni az időt – közölték.

A beruházás március 1-jén kezdődik és várhatón július 31-ig befejeződik.

Az építkezés ideje alatt a területen tilos a parkolás.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek