Vizes játszótér épül a Berzsenyi utcában

Oszd meg másokkal!

(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)

Megkezdődtek a vizes játszótér kivitelezési munkái a Berzsenyi utcában a felújított gyermekorvosi rendelő, a Zöld Ágacska óvoda és a Puskás iskola közelében.

Két ütemben készül el a mintegy négyezer négyzetméternyi területen a kerület legújabb közösségi tere, amelyet a kispestiek ingyen használhatnak. A játszótér első üteme augusztus 20-ra elkészül, erre az önkormányzat 180 millió forintot különített el a költségvetésében – írja az önkormányzati portál.

A vizes élménypark a meglévő szánkódomb körül alakul ki, felhasználva annak adottságait. Így a gumiburkolattal fedett domb egyik oldalán folyókarendszer épül, amelyeken a különböző kisméretű vizes játékok, gátak, vízemelő spirál, zsilipek helyezkednek el. A víz gravitáció útján folyik végig a folyókarendszeren, míg a domb tetején lévő forráshoz szivattyú emeli majd fel. A domb túloldalán stílszerűen kalózhajót imitáló kombinált játszószer, a domb tetején pedig világítótorony és a kék színű gumiburkolatból kirajzolódó delfinek adják meg a tengeri történet alapját.

A bejáratok felől kisebb fogadótereket alakítanak ki, lesznek kerti padok, hulladékgyűjtők, ivókút, kerékpártárolók, információs táblák. Az első ütemben megvalósuló játszótér környezetében a gyalogos irányok új burkolatot kapnak. A játszótérhez kapcsolódó részeken a zöldterületek felújítása is megtörténik, így mintegy 800 cserje, 100 évelő növény és 10 fa telepítésére és füvesítésre is sor kerül majd. A játszótér biztonságos üzemeltetéséhez szükségessé vált 4 beteg, körülbelül 50-60 éves nyárfa kivágása is. A kivágott fákat az önkormányzat téli tüzelőanyag-programjában használják fel.

A játszótér körbe lesz kerítve, és csak nyitvatartási időben használhatják az ide érkezők – írja a kispest.hu.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek