Már pancsolhatnak a gyerkőcök a vizes játszótéren

Desktop
Zsilipekkel szabályozható patak (fotó: ittlakunk.hu)
Zsilipekkel szabályozható patak (fotó: ittlakunk.hu)

A kispesti Berzsenyi utcában nyílt meg az egyik legjelentősebb és legnagyobb budapesti vizes játszótér, ami ingyenesen használható.

A játszótér minden eleme a vizet, idézi: van itt kalózhajót formázó mászóka és hinta, tengericsillag alakú csobogó, homokozóba telepített aranymosó, világítótorony-mászóka, delfines permetfúvókák, gumírozott trambulin, de talán a legizgalmasabb a gyerekek által zsilipekkel szabályozható patakmeder-rendszer, ahol folyamatosan csobog, folyik, sodor a víz.

Zsilipekkel szabályozható patak (fotó: ittlakunk.hu)

Gajda Péter polgármester az átadón elmondta, hogy Kispest önkormányzata saját forrásból, több mint 200 millió forintból építette meg a játszóparkot, ami két ütemben készült el, több mint 4 000 négyzetméteren a megújult gyermekorvosi rendelő és a Puskás iskola között.

A delfinek vízpermetet fújnak (fotó: ittlakunk.hu)

A téren padok, ivókút, biciklitároló is van. Szép zöld környezet, virágok, cserjék, füves rész és sok most ültetett facsemete teszi majd kellemesebbé a parkot. Ezzel kapcsolatban Gajda Péter lapunknak elmondta, hogy bár a tér építésénél két, amúgy is beteg fát kivágtak, helyette azonban húszat ültettek. Addig is, amíg megnőnek, napvitorlák biztosítják az árnyékolást a téren.

Hajós mászóka, csúszda (fotó: ittlakunk.hu)

A játszótér körbekerített, zárható. Májustól szeptember 30-ig reggel 8 és este 9 óra között van nyitva, míg október 1. és április 30. között reggel 8 és este 6 között látogatható.

Élvezik a pancsolást (fotó: ittlakunk.hu)

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a terület fejlesztése ezzel nem ért véget. A fitneszterem előtti egyébként fővárosi tulajdonú területet felújítják, rendezik a környezetét. A későbbi tervek között szerepel a felnőtt háziorvosi rendelő korszerűsítése is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek