Időkapuk a 110 éves Wekerlén, a Wekerlei Napokon

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeptember 15-én, szombaton 10.30-12.00 és 15.00-16.30 óráig izgalmas, négy állomásból álló időutazásra invitálja a Wekerlei Kultúrház az itt lakókat.

A WKK szervezésében megvalósuló élményúton a 110 éves Wekerletelep egykori életével ismerkedhetnek játékos, interaktív módon a gyerekek és felnőtt kísérőik. A résztvevők számára kiderül majd, hol és hogyan működött a pékség, mik történtek és milyen hangulat volt a korabeli iskolában, mivel játszottak a gyerekek, mit csináltak a cserkészek, milyen feladatai voltak a postamesternek. A felfedezésekkel teli úton alkalom nyílik arra is, hogy a családok korabeli ruhákba öltözve, korabeli tárgyak között elkészíttethessék a családi fotóalbum egyik érdekes képét Kádár Ferkó vándorfotográfussal.

A délelőtti és délutáni időpontokban 20 fős csoportok indulnak az „Észak-keleti út” és a „Nyugati út” felfedezésére. A csoportok együtt, önkéntes kísérők vezetésével járják végig az állomásokat.

Az időutazásban közreműködik a Postamúzeum, a Levendula játszóház, az IttésMost Társulat, Mátyás Zoltán színművész, Kádár Ferkó Fotószínháza, Kákos Andrea népi játszóházvezető, a 133. számú Szent György Cserkészcsapat és a WTE önkéntesei.

Az élményút 6-14 éves gyerekeknek ajánlott, szülők vagy nagyszülők kíséretében. (Felnőtt kísérete feltétlenül szükséges!)

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet augusztus 27. és szeptember 13. között a https://wkk.kispest.hu/programjelentkezes oldalon vagy a 282-9895-es telefonon lehet megtenni.

Útvonalak:

Észak-keleti út:

1. Pereckapu – a pékség; Hogyan működött a pékség? Készíts perecet a hosszú útra!

2. Játékkapu – a régi játékok tere; Mivel játszottak a gyerekek? Ugróiskolázzunk, kapókázzunk, együtt!

3. Mesterkapu – Cipőt a cipésztől!; A jó cipő alapanyaga a kiváló minőségű bőr. Légy te is bőrműves!

4. Zrumikapu – Múltból a jövőbe!; Fotószínház – fotózkodj korabeli ruhákban, korabeli tárgyakkal Kádár Ferkó vándorfotográfussal!

Nyugati út:

1. Cserkészkapu – a cserkészmozgalom; Ügyeskedj és játssz együtt a 133. számú Szent György Cserkészcsapattal!

2. Ábécéskapu – „Iskola, iskola, ki a csuda jár oda?”; A pedellus rendre utasít. Meg ne pisszenj! Sorakozás, felelés, és még az sem mindegy, hogyan ülsz a padban. 

3. Postakürtkapu – Légy te a postamester!; A postahivatal, ahol rengeteg feladat vár: küldemények becsomagolása, levelek hajtogatása, wekerlei anzix megírása.

4. Zrumikapu – Múltból a jövőbe!; Fotószínház – fotózkodj korabeli ruhákban, korabeli tárgyakkal Kádár Ferkó vándorfotográfussal!

A Wekerlei Napok a Wekerlei Társaskör Egyesület szervezésében valósul meg. A rendezvény további részletes programja a wekerletelep.hu honlapon olvasható.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek