A budai hegyekből, fővárosi erdőkből is kitiltaná a hajléktalanokat az új főkapitány

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)
A BRFK nemrég kinevezett vezetője, Terdik Tamás azt mondta: a nem közterületen, hanem például a budai hegyekben, fővárosi erdőkben élő hajléktalanokra is alkalmazni akarják az új törvényt, vagyis az erdőkben sem maradhatnak a hajléktalanok - írja a Magyar Idők.
 
Hétfőn lépett életbe a hajléktalanokról szóló új szabályozás. A rendőrök múlt szerdától felvilágosításba kezdtek a hajléktalanok körében, szórólapon hívják fel az érintettek figyelmét a jogaikra és kötelességeikre, és közlik velük azon szociális intézmények címét, ahová önként bemehetnek a közterületekről.
 
Terdik elvárása, hogy a rendőrök a legmagasabb fokú empátiával, odafigyeléssel tartassák be a törvényt: "Hangsúlyozom, a rendőrség nem a törvény adta büntetési lehetőséggel akar élni, hanem lehetőleg szankció nélkül visszavezetni az érintetteket rendezett, emberi körülmények közé" - mondta a főkapitány.
 
Ennek némileg ellentmond, hogy kedd este Gödöllőn előállították, és szerdán már bíróság elé is állítottak egy hajléktalan  férfit, aki egy padon ült, és nem akart bevonulni a szállóra, mert ott verekedések és lopások is vannak. A férfi védője szerint nem derült ki egyértelműen, hogy a rendőrség mikor figyelmeztette háromszor a korábban mérnökként dolgozó hajléktant. 
 
Az új törvény szerint ugyanis csak akkor indítható eljárás hajléktalanság miatt, ha az illetőt 90 napon belül 3 alkalommal figyelmeztetik. A férfire a rendőrség gyorsított szabálysértési eljárásban 30 napos elzárást kért, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette a férfit, amit minden fél elfogadott, így nem volt fellebbezés. A férfinak 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kellene fizetnie - írja az Index.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek