Működnek már a tűzcsap-ivócsapok a kerületben

Desktop
(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)

Üzembe helyezték a tűzcsap-ivócsapokat a Fővárosi Vízművek szakemberei Kispesten. Az öt átalakított kutat szeptember végéig használhatják majd az itt lakók. A nyári hőség enyhítésére az önkormányzat párakapukat is üzemeltet, többek között a Kossuth és a Kós téren.

Vízcsappá átalakító szerkezeteket szereltek a Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán, a Kós Károly tér–Pannónia utca sarkán, a Vak Bottyán utcában a KÖKI Terminál oldalában, az Üllői út–Dobó Katica utca sarkán és a Zalaegerszeg utca–Pannónia út (Zoltán utca 61.) sarkánál lévő tűzcsapokra úgy, hogy az a csap eredeti funkcióját nem zavarja, viszont friss vizet biztosít a nyári kánikulában – írja az önkormányzati portál.

A kutak takarékosan működnek, hiszen egyszerre csupán 15 másodpercig, egy ivásnyi, úgy másfél-két deciliter kellemesen hideg vizet lehet belőle nyerni, így nem pazarolja az ivóvizet. Ha esetleg ha meghibásodott csapot találtok, írjatok a varosgazd@kispest.hu e-mail címre.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek