Az átépítés idején is működik a wekerlei kispiac

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: uj.kispest.hu)
(forrás: uj.kispest.hu)

A húsvéti ünnepek után, április 23-24-én, kedden és szerdán két üzlet bontásával – lottózó és a húsbolt – folytatódik a wekerlei kispiac átépítése, amely a munkák további szakaszaiban is üzemel.

A kispiac régi épületeinek bontását a húsvéti ünnepek után, illetve májusban végzik el. Az átépítés alatt a piac továbbra is üzemel, csupán a bontások idején nem lesz árusítás a termelői asztalokon – nyilatkozta Gajda Péter polgármester az önkormányzati portálnak.

Jelenleg a közművek áthelyezésének engedélyeztetése, a csatornabekötési munkálatok tartanak a wekerlei kispiacon. A hátralévő munkálatok ideje alatt a piac május végéig nem zár be. A kültéri árusító helyeket már áthelyezték a Gutenberg körúti oldalra. De készülnek már azok a díszítőelemek is, amelyeket a Kós Károly Egyesülés Vándoriskola már végzett építészmérnökei terveztek az épülő wekerlei kispiac galériájára, illetve falfelületeire.

A Fővárosi Közgyűlés 2018 tavaszán döntött a piac felújításának pályázati támogatásáról: az igényelhető 250 millió forintos támogatási keretből 110 millió forintot szavazott meg Kispestnek. Ezt az összeget az önkormányzat még további mintegy bruttó 110 millió forinttal egészíti ki. A megújított vásártér átadása júliusban várható.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek